در شنای آزاد مردانه و زنان، رشته های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن ها، دارای رکورد های متفاوتی هستند. یکی از مهم ترین رکوردهای ورزشی در این رشته ورزشی، رکورد شنا ۱۰۰ متر است که در بخش زنان و مردان به صورت جداگانه، مسابقاتی برگزار می شود. در این مطلب به این موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.
توجه داشته باشید که این ماده از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. از همین رو افراد زیادی برای ثبت اسم در چهار چوب رکورد شنا در گینس برای این ماده تلاش می کنند.
رکورد شنا ۱۰۰ متر آزاد مردان دست کیست؟
در رقابت های رکورد شنا ۱۰۰ متر آزاد مردان که از جمله رشته های مهم و پر ارزش المپیک به شمار می آید، یک قهرمان شنا از آمریکا توانست با درخشش، مدال طلای مورد نظر را از آن خود کند. کائلب درسل، ستاره شنای آمریکا، با ثبت زمان شگفت انگیز ۴۷:۰۲ ثانیه، نه تنها موفق به کسب این افتخار گردید بلکه رکورد المپیک که مدتی ۱۲ سال در اختیار ایون سولیوان از استرالیا بود، را با ۳ صدم ثانیه شکست داد و این زمان تاریخی را در توکیو مجددا به نام خود ثبت نمود.
ایون سولیوان پیش از این در المپیک ۲۰۰۸ پکن، رکورد ۴۷:۰۵ ثانیه را ثبت کرده بود که درسل با تلاش و پشتکار فراوان توانست این عنوان را تغییر دهد. در روز رقابت، درسل ۲۴ ساله با سرعتی بی نظیر توانست از رقبای خود که شامل کایل چالمرز از استرالیا با زمان ۴۷:۰۸ و کلمنت کولسنیکوف از روسیه با زمان ۴۷:۴۴ بودند، پیشی گیرد و دومین طلای خود و سیزدهمین طلای کاروان آمریکا را در این دوره از بازی ها به دست آورد.
این مدال طلای با ارزش، به جایگاه امریکا در جدول مدال های المپیک نیز کمک زیادی کرد، به گونه ای که آمریکا را دوباره به صدر جدول برگرداند، جایی که پیش از این توسط چین اشغال شده بود. نکته جالب توجه این است که درسل پیش از این نیز یک مدال طلا در رشته شنا ۱۰۰ متر آزاد در همین دوره از مسابقات به دست آورده بود، که نشان دهنده تبحر و استعداد وی در این ورزش می باشد.
رکورد شنا ۱۰۰ متر آزاد زنان دست کیست؟
رکورد شنا ۱۰۰ متر آزاد زنان، یکی از معتبرترین عنوان ها در جهان ورزش های آبی است. به طور سنتی، رکوردهای شنای ۱۰۰ متر آزاد زنان در رویدادهای بین المللی مانند المپیک، قهرمانی جهان و مسابقات قاره ای شکسته می شوند، جایی که بهترین های این رشته با هم به رقابت می پردازند. رکورد جهانی کنونی این رشته در دست کیت کمبل استرالیایی است که در سال ۲۰۱۶ در مسابقات استرالیا برای انتخاب نماینده المپیک ریو، با زمانی باورنکردنی ۵۲.۰۶ ثانیه به ثبت رساند.
کمبل با ترکیبی از قدرت عضلانی، دقت تکنیکی و آمادگی روانی، توانست این رکورد را در کارنامهخود به ثبت برساند. رکوردداران پیشین نیز چهره های مشهوری هستند. از بریتا استفن آلمانی که در سال ۲۰۰۹ در مسابقات قهرمانی جهان رم با زمان ۵۲.۰۷ ثانیه رکورد جهانی را به نام خود کرد، تا لیبی تریکت استرالیایی که پیش از آن در سال ۲۰۰۸ درون آب های المپیک پکن با زمان ۵۲.۸۸ ثانیه بر سکوی نخست ایستاد.
هر یک از این شناگران با تلاش های خود توانسته اند جایگاه های برتر این رشته را برای مدت ها در اختیار داشته باشند. رکورد شنا ۱۰۰ متر، نشان دهنده توانایی های بالقوه شناگران زن در سراسر جهان است و هر بار که این رکورد شکسته می شود، جشنی بزرگ برای جامعه ورزش شنا به پا می شود. این رویداد، نه تنها موجب ارتقا روحیه رقابتی میان ورزشکاران می شود بلکه باعث می شود تا جوانان بیشتری به سمت این رشته جذاب کشیده شوند.
در نهایت، رکورد شنا ۱۰۰ متر آزاد زنان بیش از هر چیزی، نمادی از پیشرفت و پیوند میان تکنیک، توانایی فیزیکی و قدرت اراده است. این رکوردها نه تنها لحظاتی فراموش نشدنی را رقم می زنند بلکه الگوی نسل های آینده است.
رکورد شنای ۱۰۰ متر ایران دست کیست؟
در رویدادی مملو از هیجان و افتخار، سینا غلامپور، شناگر شایسته تیم ملی ایران، در جریان رقابت های چهارمین روز هجدهمین دوره بازی های آسیایی که در شهر پرجنب وجوش جاکارتا در سال ۲۰۱۸ برگزار شد، به مصاف حریفان رفت و توانست با درخششی مثال زدنی، نام خود را به عنوان رکورددار ملی ۱۰۰ متر آزاد در کتاب های تاریخ ورزش ایران ثبت کند.
تیم ملی شنای مردان کشورمان با ترکیبی شامل سینا غلامپور، بنیامین قره حسنلو، علیرضا یاوری و مهدی انصاری در ماده چهارصد متر آزاد تیمی شرکت کردند. این چهار مرد شجاع با اتحادی بی نظیر و هماهنگی که نمایانگر ساعت ها تلاش مستمر و تمرینات فشرده بود، توانستند رکورد ملی ایران را که برای ۹ سال دست نخورده باقی مانده بود، با زمان شگفت انگیزی به مرز ۳ ساعت ۲۶ دقیقه و ۱۲ ثانیه برسانند.
نقطه عطف این دستاورد، هنگامی رقم خورد که سینا غلامپور به عنوان اولین نفر از تیم، در آب های مسابقه قدم گذاشت. او با غلبه بر مقاومت آب و رقبای خود، ۱۰۰ متر را در زمان ۵۱ ثانیه و ۲۵ صدم ثانیه طی کرد و نشان داد که قهرمانان واقعی با پشتکار و انگیزه، می توانند به اهداف بزرگ دست یابند. این زمان، نشان دهنده پیشرفت قابل توجه او نسبت به رکورد پیشین بود که در سال ۲۰۰۹ توسط محمد بیداریان با زمان ۵۱ ثانیه و ۳۱ صدم ثانیه به ثبت رسیده بود.
جوان ترین رکوردزن شنای ۱۰۰ متر
دیوید پوپوویچی از رومانی، با شکستن رکورد شنا ۱۰۰ متر، داستان خود را به عنوان یک الگوی الهام بخش در صفحات تاریخ ورزشی ثبت شد. در آن رویداد به یادماندنی در قهرمانی اروپا، پوپوویچی با غلبه بر رکورد ۴۶.۹۱ ثانیه ای که سزار سیلو، شناگر مطرح برزیلی، در سال ۲۰۰۹ بر جای گذاشته بود، رکوردی جدید به ثبت رساند و با زمان شگفت انگیز، ۴۶.۸۶ ثانیه، بر صدر جدول افتخارات قرار گرفت. این افتخار، او را به جوان ترین شناگر تبدیل کرد که تا به امروز توانسته در مسافت ۱۰۰ متر آزاد مردان نام خود را به عنوان دارنده رکورد جهانی به ثبت برساند. این اتفاق نه تنها مرزهای شنا را جابجا کرد بلکه به عنوان منبع الهام برای نسل های آینده شناگران می باشد.
مصاحبه با جوان ترین رکورددار شنای ۱۰۰ متر جهان
پس از اینکه دیوید پوپوویچی نام خود را در تاریخ به عنوان دارنده رکورد شنا ۱۰۰ متر ثبت کرد، در جمع خبرنگاران حاضر شد تا در مورد این موفقیت بی نظیر خود اظهارنظر کند. او با خونسردی و تاملی که در صدایش موج می زد، به رسانه ها اعلام کرد، در پیمودن مسیر به سوی این دستاورد بزرگ، لازم بود با حوصله و دقت هر قدم را بردارم. البته این فرایند، بدون درد و تلاش نبود، اما در نهایت ارزش همه سختی ها را داشت. اکنون، با احساس رضایت و شادمانی که دارم، می توانم بگویم احساسی در من شکل گرفته و شکستن این رکورد برایم به یادماندنی و ویژه است.
این گفته ها نه تنها تصویری از پشتکار و تعهد پوپوویچی را به نمایش می گذارد، بلکه برای جوانان و ورزشکاران در سراسر جهان یک الگو است که نشان می دهد هر رکورد و هر مانعی با اراده و صبر قابل شکستن است.
منبع: localadmins.com